ASK logo

spinoza handschrift

Dinsdag 3 oktober om 20.00 uur in de Vondelkerk gaat Jonathan Israel in gesprek met Tinneke Beeckman over zijn boek: Spinoza: Life & Legacy


De voertaal van dit programma is Engels. Dit programma is in samenwerking met SPUI25.
This program will be in English. This program is a collaboration with SPUI25.

Vondelkerk
Vondelstraat 120
1054 GS Amsterdam

Over Spinoza: Life & Legacy

Er zijn verrassend weinig biografieën over Spinoza verschenen terwijl zijn gedachtegoed in de filosofische geschiedenis, politicologie en bijbelgeschiedenis van fundamenteel belang is geweest. Jonathans Israel heeft een biografie geschreven die meer details en context geven over Spinoza’s leven: over zijn familie, vriendenkring, carrière, netwerk en geschriften. Spinoza: Life & Legacy is een gedetailleerde biografie die heeft geleid tot een herziening van Spinoza’s filosofische interpretaties en gaat diep in op zijn opzienbarende carrièrepad.

Over Jonathan Israel

Jonathan Israel is geboren in Londen en heeft gestudeerd in Cambridge. Zijn PhD haalde hij in Oxford, met Hugh Trevor-Roper als promotor. Hij heeft dertig jaar bij verschillende Britse universiteiten lesgegeven voordat hij Professor in Moderne Geschiedenis werd bij het Institute for Advanced Study, in Princeton. Sinds 2016 is hij met pensioen. 

Over Tinneke Beeckman

Tinneke Beeckman is een Belgische filosoof, docent en columnist. 

Kaarten:

 https://www.athenaeum.nl/agenda/vondelkerk/spinoza-life-legacy-in-conversation-with-jonathan-israel?utm_source=Athenaeum+Boekhandel%2C+de+nieuwsbrief&utm_campaign=49a20730f3-GESCHIEDENIS_CAMPAIGN_2023_08_J-Israel-Roze&utm_medium=email&utm_term=0_c2410ddf5c-49a20730f3-333351398

Aanmelden nieuwsbrief

Check na aanmelding ook regelmatig de map 'ongewenst' of 'spam'. Nieuwsbrieven gericht aan gmail adressen komen vaak daarin terecht. Voor een goede ontvangst voegt u info@amsterdamsespinozakring.nl toe aan uw adresboek.