ASK logo

boeken

De Amsterdamse Spinoza Kring biedt verschillende manieren aan om vertrouwd te raken met het gedachtegoed van Spinoza:

  • introductiecursus
  • studiegroepen
  • lezingen


Het was de laatste anderhalf jaar vanwege Corona een behoorlijke uitdaging om op een gezonde en veilige wijze bijeenkomsten te organiseren. Het cursusaanbod van de Spinozakring kwam op een laag pitje. Ook nu staan helaas de geplande fysieke bijeenkomsten voor 2022 in de OBA weer 'on hold'.
Zodra er meer duidelijkheid is, wordt dat via de nieuwsbrief en op deze site bekend gemaakt.

Introductiecursus

In De Boomsspijker (Recht Boomssloot 52) verzorgt de Amsterdamse Spinoza Kring een introductie in de filosofie van Spinoza. Dit gebeurt aan de hand van teksten van Spinoza zelf, overgenomen uit zijn Ethica en het Theologisch-Politiek Traktaat.

Lees meer ...

Studiegroepen

In aansluiting op de introductiecursus bestaat de mogelijkheid deel te nemen aan een studiegroep die één keer per maand bij elkaar komt in OBA Oosterdok.

Lees meer ...

Docenten en begeleiders

De cursussen en studiegroepen worden gegeven / begeleid door deskundigen.

Lees meer ...

Blijf op de hoogte

Introductiecursussen worden elk halfjaar opnieuw gestart. In de zomer worden de meeste nieuwe cursussen en studiegroepen weer bekend. Schrijf u in voor de nieuwsbrief (zie startpagina onderaan) als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe cursussen.

gesprek 2

De ASK heeft ook interessante sprekers voor lezingen over Spinoza. Neem hierover contact op met het secretariaat: info@amsterdamsespinozakring.nl

Amsterdamse Spinoza Kring • Sint Antoniesbreestraat 69 • 1011 HB Amsterdam • 06 - 43.49.89.15 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.