ASK logo

boeken

De Amsterdamse Spinoza Kring biedt verschillende manieren aan om vertrouwd te raken met het gedachtegoed van Spinoza:

  • introductiecursus
  • studiegroepen
  • lezingen


Het was de laatste anderhalf jaar vanwege Corona een behoorlijke uitdaging om op een gezonde en veilige wijze bijeenkomsten te organiseren. Het cursusaanbod van de Spinozakring kwam op een laag pitje. Inmiddels kunnen fysieke bijeenkomsten gelukkig weer doorgang vinden.

In september en oktober starten er weer 2 introductie cursussen van ieder 5 bijeenkomsten waarvan een op de maandagavond en een op de donderdagmiddag.

Verder staan er vooralsnog 2 studiegroepen gepland nl.:
Spinoza en kunst en Spinoza en vrijheid. 

Na de zomer volgen nog data voor de studiegroepen Ethica van 'Kaft tot kaft' en De God van Spinoza in filosofisch-historisch perspectief.

 

Meer informatie vindt u op de betreffende pagina's.


Introductiecursus

In de OBA aan het Oosterdok (of in het buurthuis De Pinto of De Boomsspijker) verzorgt de Amsterdamse Spinoza Kring een introductie in de filosofie van Spinoza. Dit gebeurt aan de hand van teksten van Spinoza zelf, overgenomen uit zijn Ethica en het Theologisch-Politiek Traktaat.

Lees meer ...


Studiegroepen

In aansluiting op de introductiecursus bestaat de mogelijkheid deel te nemen aan een studiegroep die één keer per maand bij elkaar komt in OBA Oosterdok.

Lees meer ...


Docenten en begeleiders

De cursussen en studiegroepen worden gegeven / begeleid door deskundigen.

Lees meer ...


Blijf op de hoogte

Introductiecursussen worden elk halfjaar opnieuw gestart. In de zomer worden de meeste nieuwe cursussen en studiegroepen weer bekend. Schrijf u in voor de nieuwsbrief (zie startpagina onderaan) als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe cursussen.

gesprek 2

De ASK heeft ook interessante sprekers voor lezingen over Spinoza. Neem hierover contact op met het secretariaat: info@amsterdamsespinozakring.nl

Aanmelden nieuwsbrief

Amsterdamse Spinoza Kring • Sint Antoniesbreestraat 69 • 1011 HB Amsterdam • 06 - 43.49.89.15 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.