Cursussen

De Amsterdamse Spinoza Kring biedt verschillende manieren aan om vertrouwd te raken met het gedachtegoed van Spinoza:
• introductiecursus
• studiegroepen
• lezingen
• een goed gesprek

Introductiecursus 

In Huis de Pinto (St. Antoniesbreestraat 69 te Amsterdam) verzorgt de Amsterdamse Spinoza Kring een introductie in de filosofie van Spinoza. Dit gebeurt aan de hand van teksten van Spinoza zelf, overgenomen uit zijn Ethica en het Theologisch-Politiek Traktaat.

Lees meer ...

Studiegroepen 

In aansluiting op de introductiecursus bestaat de mogelijkheid deel te nemen aan een studiegroep die één keer per maand bij elkaar komt in Huis de Pinto (St. Antoniesbreestraat 69 te Amsterdam).

Lees meer ...

Lezingen

In toenemende mate wordt aan de Amsterdamse Spinoza Kring gevraagd een Spinozalezing of -inleiding te verzorgen voor bepaalde groepen of in het kader van een studie of iets dergelijks. Wij spelen graag in op deze verzoeken, omdat dan bij voorbaat belangstelling bestaat bij de betreffende groep. U kunt ons rechtstreeks Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of eerst eens bellen op 06 - 22.62.12.06.

Een goed gesprek

Meer weten over Spinoza? Nodig Frank van Kreuningen uit voor "een goed gesprek over Spinoza".

In een goed gesprek over Spinoza ligt de nadruk op de 'levensfilosofie' van Spinoza en hoe deze nog kan inspireren in onze huidige tijd.

Lees meer ...