ASK logo

boeken

De Amsterdamse Spinoza Kring biedt verschillende manieren aan om vertrouwd te raken met het gedachtegoed van Spinoza:

  • introductiecursus
  • studiegroepen
  • lezingen

In september en oktober zijn er weer 2 introductie cursussen van ieder 5 bijeenkomsten gestart die inmiddels zijn afgerond.
Houd voor de volgende ronde introductie cursussen (waarschijnlijk eerste helft 2023) deze site of de nieuwsbrief in de gaten. 

Verder zijn de studiegroepen 'Spinoza en kunst' en 'Spinoza en vrijheid' inmiddels ook afgerond.

Inmiddels zijn de data voor studiegroep Ethica van 'Kaft tot kaft' bekend. 

Meer informatie vindt u op de betreffende pagina's.


Introductiecursus Spinoza

In de OBA aan het Oosterdok (of in het buurthuis De Pinto of De Boomsspijker) verzorgt de Amsterdamse Spinoza Kring een introductie in de filosofie van Spinoza. Dit gebeurt aan de hand van teksten van Spinoza zelf, overgenomen uit zijn Ethica en het Theologisch-Politiek Traktaat.

Lees meer ...


Studiegroepen

In aansluiting op de introductiecursus bestaat de mogelijkheid deel te nemen aan een studiegroep die één keer per maand bij elkaar komt in OBA Oosterdok.

Lees meer ...


Docenten en begeleiders

De cursussen en studiegroepen worden gegeven / begeleid door deskundigen.

Lees meer ...


Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief

Introductiecursussen worden elk halfjaar opnieuw gestart. In de zomer en aan het begin van het nieuwe jaar worden de meeste nieuwe cursussen en studiegroepen weer bekend.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe cursussen.
(zie onderaan de pagina in het grijze vlak)

Als u zich heeft ingeschreven, check dan ook met enige regelmaat de mappen 'ongewenst' of 'spam', want met name nieuwsbrieven gericht aan gmailadressen komen vaak daarin terecht.

gesprek 2

De ASK heeft ook interessante sprekers voor lezingen over Spinoza. Neem hierover contact op met het secretariaat: info@amsterdamsespinozakring.nl

Aanmelden nieuwsbrief

Check na aanmelding ook met enige regelmaat de mappen 'ongewenst' of 'spam' want nieuwsbrieven, met name gericht aan gmail adressen, komen vaak daarin terecht.

Amsterdamse Spinoza Kring • Sint Antoniesbreestraat 69 • 1011 HB Amsterdam • 06 - 43.49.89.15 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.