ASK logo

boeken

De Amsterdamse Spinoza Kring biedt verschillende manieren aan om vertrouwd te raken met het gedachtegoed van Spinoza:

  • introductiecursus
  • studiegroepen
  • lezingen

Het is in deze tijden een behoorlijke uitdaging om op een gezonde en veilige wijze bijeenkomsten te organiseren. Vandaar dat het cursusaanbod van de Spinozakring aanzienlijk is ingeperkt ten opzichte van voorgaande jaren. We kijken nog niet al te ver vooruit maar programmeren voor juni toch een introductiecursus (ervan uitgaande dat dat fysiek mogelijk zal zijn) en dit najaar voorlopig 2 studiegroepen in de centrale vestiging van de Openbare Bibiliotheek Amsterdam (OBA) op het Oosterdokseiland, nabij Amsterdam CS. 

Later verwachten we het cursusaanbod weer verder uit te breiden. 

Introductiecursus

In De Boomsspijker (Recht Boomssloot 52) verzorgt de Amsterdamse Spinoza Kring een introductie in de filosofie van Spinoza. Dit gebeurt aan de hand van teksten van Spinoza zelf, overgenomen uit zijn Ethica en het Theologisch-Politiek Traktaat.

Lees meer ...

Studiegroepen

In aansluiting op de introductiecursus bestaat de mogelijkheid deel te nemen aan een studiegroep die één keer per maand bij elkaar komt in OBA Oosterdok.

Lees meer ...

Docenten en begeleiders

De cursussen en studiegroepen worden gegeven / begeleid door deskundigen.

Lees meer ...

Blijf op de hoogte

Introductiecursussen worden elk halfjaar opnieuw gestart. In de zomer worden de meeste nieuwe cursussen en studiegroepen weer bekend. Schrijf u in voor de nieuwsbrief (zie startpagina onderaan) als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe cursussen.

gesprek 2

De ASK heeft ook interessante sprekers voor lezingen over Spinoza. Neem hierover contact op met het secretariaat: info@amsterdamsespinozakring.nl

Amsterdamse Spinoza Kring • Sint Antoniesbreestraat 69 • 1011 HB Amsterdam • 06 - 43.49.89.15 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.