ASK logo

boeken

De Amsterdamse Spinoza Kring biedt verschillende manieren aan om vertrouwd te raken met het gedachtegoed van Spinoza:

  • introductiecursus
  • studiegroepen
  • lezingen


Voor begin 2023 zijn er weer nieuwe cursussen gestart (middag en avond) evenals studiegroepen. Inmiddels zitten alle cursussen vol en kunt u zich niet meer opgeven.

Blijf op de hoogte van het cursusanbod via de nieuwsbrief.
Aanmelden kan onderaan (in het grijze vlak).
Voeg het afzenderadres toe aan uw adresboek en check ook af en toe uw spam/reclamebox.

 

De lopende en/of inmiddels volgeboekte cursussen voorjaar 2023 zijn:

Introductie Cursus Spinoza 
Ethica van kaft tot kaft 
De God van Spinoza in filosofisch-historisch perspectief
De passies van ziel en lichaam – Descartes en Spinoza

Meer informatie vindt u op de betreffende pagina's.
Voor prangende 'cursusvragen' kunt u zich wenden tot Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Introductiecursus Spinoza

In de OBA aan het Oosterdok (of in het buurthuis De Pinto of De Boomsspijker) verzorgt de Amsterdamse Spinoza Kring een introductie in de filosofie van Spinoza. Dit gebeurt aan de hand van teksten van Spinoza zelf, overgenomen uit zijn Ethica en het Theologisch-Politiek Traktaat.

Lees meer ...


Studiegroepen

In aansluiting op de introductiecursus bestaat de mogelijkheid deel te nemen aan een studiegroep die één keer per maand bij elkaar komt in OBA Oosterdok.

Lees meer ...


Docenten en begeleiders

De cursussen en studiegroepen worden gegeven / begeleid door deskundigen.

Lees meer ...


Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief

Introductiecursussen worden elk halfjaar opnieuw gestart. In de zomer en aan het begin van het nieuwe jaar worden de meeste nieuwe cursussen en studiegroepen weer bekend.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe cursussen.
(zie onderaan de pagina in het grijze vlak)

Als u zich heeft ingeschreven, check dan ook met enige regelmaat de mappen 'ongewenst' of 'spam', want met name nieuwsbrieven gericht aan gmailadressen komen vaak daarin terecht.

gesprek 2

De ASK heeft ook interessante sprekers voor lezingen over Spinoza. Neem hierover contact op met het secretariaat: info@amsterdamsespinozakring.nl

Aanmelden nieuwsbrief

Check na aanmelding ook regelmatig de map 'ongewenst' of 'spam'. Nieuwsbrieven gericht aan gmail adressen komen vaak daarin terecht. Voor een goede ontvangst voegt u info@amsterdamsespinozakring.nl toe aan uw adresboek.

Amsterdamse Spinoza Kring • Sint Antoniesbreestraat 69 • 1011 HB Amsterdam • 075 670 62 98 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.