ASK logo

amsterdam

In de OBA nabij het Centraal Station treft u op de 3e verdieping achter in de westhoek de zgn. Spinozaloge aan. (onderdeel van het Huis van Alle Talen) Daarin bevindt zich naast informatie (o.m. middels beeldscherm) een bescheiden collectie Spinoza gerelateerde boeken, waarvan een groot deel uitleenbaar. Verder op dezelfde verdieping in 2 nissen aan de raamzijde, informatie op panelen over Spinoza's Leven, Amsterdam, Werk en Actualiteit. 


De Amsterdamse Spinoza Kring, opgericht in 2006, ziet zichzelf als een voortzetting van de 'kring van Spinoza' van destijds en het werk van Spinoza is daarbij een blijvende bron van inspiratie en discussie. Door vriend te worden steunt u moreel én financieel de Amsterdamse Spinoza Kring. Ook geeft u de Kring gelegenheid zich beter te verankeren binnen de gemeente Amsterdam. 
Voor € 30,- per jaar bent u vriend van de Amsterdamse Spinoza Kring.

Voor uw bijdrage aan de Vriendenkring van Spinoza ontvangt u een vrienden nieuwsbrief, waarin ± 2x per jaar speciaal voor vrienden georganiseerde activiteiten worden aangekondigd. (check daartoe na aanmelding ook uw 'spambox' of map 'ongewenst' want met name gmail-adressen komen daar vaak in terecht)

Voor meer informatie hierover zie ook de word vriend pagina binnen deze site: 
of download hier direct het machtigingsformulier

Door ondertekening wordt er tot wederopzegging € 30 euro per kalenderjaar van uw rekening afgeschreven. Retourneer het gescande machtigingsformulier ingevuld en ondertekend per email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of retourneer het formulier per post.


Ook kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief om zo op de hoogte te blijven van nieuwe cursussen of andere activiteiten.
Zie daarvoor de aanmeld mogelijkheid onderaan, in de grijze balk.

Heeft u vragen over de Amsterdamse Spinoza Kring, over Spinoza, zijn ideeën en zijn band met Amsterdam, dan kunt u die per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. stellen. De mail wordt doorgaans wekelijks gelezen maar het kan even duren voor u antwoord krijgt.

Voor vragen over cursussen kunt u zich wenden tot de cursuscoördinator Marcel Boon: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Amsterdamse Spinoza Kring

Sint Antoniesbreestraat 69
1011 HB Amsterdam
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
075 670 62 98
IBAN: NL76 RABO 0122410262
KvK 34249109

 

 

 

Deze website is gemaakt door TastyMouse (met dank ook aan Eliane Beyer).
Vragen, suggesties en opmerkingen over de website kunt u sturen naar de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De foto's komen uit verschillende bronnen, we zijn met name het Joods Historisch Museum, Stan Verdult en Gerard Arninckhof hiervoor erkentelijk.
We hebben ons uiterste best gedaan de rechthebbenden van de foto's toestemming te vragen, mocht er toch iets op de site staan waar rechten over afgedragen moeten worden, laat het ons dan weten.

Dank aan Frank van Kreuningen, Henri Krop, Haije Bouman, Karianne Marx, Eliane Beyer.
© De schrijvers van de teksten, fotografen en de Amsterdamse Spinoza Kring

Steun de ASK

Om nieuwe activiteiten te kunnen bekostigen zijn donaties hard nodig.

spinoza 1000 310

De Amsterdamse Spinozakring heeft een ANBI status.

Redactie

Aanmelden nieuwsbrief

Check na aanmelding ook regelmatig de map 'ongewenst' of 'spam'. Nieuwsbrieven gericht aan gmail adressen komen vaak daarin terecht. Voor een goede ontvangst voegt u info@amsterdamsespinozakring.nl toe aan uw adresboek.

Amsterdamse Spinoza Kring • Sint Antoniesbreestraat 69 • 1011 HB Amsterdam • 075 670 62 98 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.