ASK logo

spinoza handschrift

Het is dit jaar 350 jaar geleden dat Adriaan Koerbagh, vrijdenker en vriend van Spinoza, stierf. Hij bezweek aan de ontberingen in het Amsterdamse rasphuis waar hij opgesloten zat vanwege de publicatie van zijn blasfemische boek Bloemhof. Om dit feit te herdenken organiseert de Spinozakring Soest op 9 maart 2019 een bijzonder symposium gehouden dat gewijd is aan Spinoza, Koerbagh en de wat onbekendere maar net zo belangrijke vrijdenker Vanini. Sprekers zijn Henri Krop, Bart Leeuwenburgh en Dirk Herderschee. Ook zal er een optreden van acteur Fred Gabor plaatsvinden.


Tijd: 9.30 tot 16.30 uur.
Kosten: € 125,00 inclusief 3x koffie/thee en lunch
Plaats: Bovenetage Grand Café Soestdijk
Vredehofstraat 6 3761 HB Soest

Meer informatie op de website www.spinozakringsoest.nl (onder het tabblad studiegroepen) Of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanmelden nieuwsbrief

Check na aanmelding ook regelmatig de map 'ongewenst' of 'spam'. Nieuwsbrieven gericht aan gmail adressen komen vaak daarin terecht. Voor een goede ontvangst voegt u info@amsterdamsespinozakring.nl toe aan uw adresboek.