ASK logo

spinoza handschrift

Ook deze zomer kunt u weer met Jossi Efrat de plaatsen uit Spinoza's leven bezoeken op de zondagen 26 augustus en 16 september. De tocht start om 10 uur bij de synagoge op het Mr Visserplein in Amsterdam en doet verder de volgende plaatsen aan: Ouderkerk aan de Amstel (Joodse begraafplaats), Rijnsburg (Spinozahuisje), Voorburg (Hofwijck), Den Haag (Nieuwe Kerk, Stille Veerkade, Paviljoensgracht). Vervoer: eigen auto. 

Kosten; € 20.- p.p., dit is incl. een mapje met kopiën van relevante oude plaatjes. Excl. evt. entreegeld Portugese synagoge, museum Hofwijck in Voorburg en het Spinozahuisje in Rijnsburg. (Alle drie zijn gratis voor houders van de Museumjaarkaart.) Entree tuin van Hofwijck is ook gratis.

Aanmeldingen: Jossi Efrat, tel. 030-70-700-49, 06-588-09-259.
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naast de bekende Spinoza-excursie, biedt Jossi Efrat op zondag 9 september een excursie 'In de voetsporen van Johan en Cornelis de Witt' aan volgens hetzelfde concept. Deze tocht doet de steden Breda (kasteel, deze zondag open ivm monumentendag), Dordrecht (oa. geboortehuis, Grote Kerk (bekend van de Synode van Dordrecht))en Den Haag (Nieuwe Kerk, woonhuis, standbeeld, evt. Gevangenpoort) aan. Afhankelijk van de belangstelling van de deelnemers voor een bezoek aan het museum De Gevangenpoort in Den Haag, wordt er gestart om 10 uur in Breda, of om 9.30 in Den Haag. De kosten bedragen eveneens 20 euro, en ook de contactgegevens voor aanmelden zijn hetzelfde als voor de Spinoza-excursie. 

Aanmelden nieuwsbrief

Check na aanmelding ook regelmatig de map 'ongewenst' of 'spam'. Nieuwsbrieven gericht aan gmail adressen komen vaak daarin terecht. Voor een goede ontvangst voegt u info@amsterdamsespinozakring.nl toe aan uw adresboek.