ASK logo

spinoza handschrift

Op dinsdag 28 november zal Maarten van Buuren in de Athenaeum Boekhandel aan de Roetersstraat een lezing houden over zijn nieuwe vertaling van de Ethica van Spinoza. Maarten van Buuren is bij deze nieuwe vertaling uitgegaan van een nauwkeurige analyse van Spinoza's terminologie. Dat heeft een vertaling opgeleverd die het Latijnse origineel dichter dan ooit benadert en tevens een nieuw en verhelderend licht werpt op de sleutelbegrippen van Spinoza's denken. De vertaling wordt begeleid door verklarende aantekeningen en een samenvatting. Deze nieuwe editie is een must voor alle liefhebbers van Spinoza en filosofie.

De avond begint om 19.30 uur. De lezing zal een klein uurtje duren met een borrel na afloop. Toegang is gratis, maar wel heel graag even aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie op de Atheneum website.

Aanmelden nieuwsbrief

Check na aanmelding ook regelmatig de map 'ongewenst' of 'spam'. Nieuwsbrieven gericht aan gmail adressen komen vaak daarin terecht. Voor een goede ontvangst voegt u info@amsterdamsespinozakring.nl toe aan uw adresboek.