ASK logo

spinoza handschrift

Evenals voorgaande jaren organiseert Jossi Efrat deze nazomer Spinozaexcursies, en wel op de zondagen 27 augustus en 24 september. Deelnemers reizen met eigen auto van Amsterdam via Ouderkerk aan de Amstel naar Rijnsburg, Voorburg en Den Haag, waarbij overal gelegenheid is om rond te kijken en de historische situatie wordt opgeroepen via illustraties. 

Aanvang excursie: om 10 uur, bij de ingang van de "Esnoga", de grote Portugese synagoge, op het Mr. Visserplein (Jonas Daniel Meijerplein)
Amsterdam, 1011 PL, tegenover het Joodse museum. Parkeren kan in de buurt, is meestal gratis tot 12 uur. Trams: 9 en 14. Metro: Waterlooplein.

Tijdschema: Gezien de ervaring van verleden jaren proberen we een tamelijk strak schema te handhaven, zodat de excursie niet te veel uitloopt. Er zal even tijd zijn voor een korte lunch, er is een café in Ouderkerk. Men kan uiteraard wel even stoppen onderweg voor toilet. Er zijn toiletten in de Amsterdamse synagoge en in Rijnsburg.
We proberen omstreeks 12 uur al uit centrum Amsterdam weg te rijden.
Bezichtiging in Ouderkerk is dan van 1230 tot 1320. Lunchpauze Ouderkerk tot 1350. Bezichtiging huisje in Rijnsburg van 1420 tot 1520. Hofwijck en wandeling in Voorburg: 16 - 1715. Rondleiding in den Haag vanaf ca. 1745 uur. Einde excursie ca. 1845 - 19 uur.

Heren dienen in de synagoge en op de joodse begraafplaats een pet, of elk ander hoofddeksel te dragen. Voor dames geen bijzondere kleding nodig.

Kosten; € 20.- p.p., dit is incl. een mapje met kopiën van relevante oude plaatjes. Excl. evt. entreegeld Portugese synagoge, museum Hofwijck in Voorburg en het Spinozahuisje in Rijnsburg. (Alle drie zijn gratis voor houders van de Museumjaarkaart.) Entree tuin van Hofwijck is gratis.

Aanmeldingen: Jossi Efrat, 030-70-700-49, 06-122-05-889
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanmelden nieuwsbrief

Check na aanmelding ook regelmatig de map 'ongewenst' of 'spam'. Nieuwsbrieven gericht aan gmail adressen komen vaak daarin terecht. Voor een goede ontvangst voegt u info@amsterdamsespinozakring.nl toe aan uw adresboek.