ASK logo

spinoza handschrift

Op 24 mei sloot de Amsterdamse Spinoza Kring het cursusjaar zoals gebruikelijk af met een feestelijke bijeenkomst in Huis de Pinto. De bijeenkomst had een extra feestelijk tintje, omdat het op de dag af 10 jaar geleden was dat de stichting is opgericht.

 

Van deze gelegenheid maakte oprichter en voorzitter Frank van Kreuningen gebruik om zijn taken als voorzitter en bestuurslid neer te leggen. Het voorzitterschap wordt voorlopig waargenomen door de penningmeester, Peter Paul van Loon. Het bestuur neemt met gepaste weemoed afscheid van Frank en zet zijn werk om het gedachtegoed van Spinoza in Amsterdam blijvend onder de aandacht te brengen voort. 

 

Na Franks terugblik op zijn tien jaar als voorzitter, was het tijd voor een verdere terugblik naar de ‘oorspronkelijke Spinozakring’ door Henri Krop, en een vooruitblik naar de ontwikkelingen rond de verbouwing van het stadhuis en de mogelijkheden om daar een Spinozacentrum te realiseren door Peter Paul van Loon. 

Aanmelden nieuwsbrief

Check na aanmelding ook regelmatig de map 'ongewenst' of 'spam'. Nieuwsbrieven gericht aan gmail adressen komen vaak daarin terecht. Voor een goede ontvangst voegt u info@amsterdamsespinozakring.nl toe aan uw adresboek.