ASK logo

spinoza handschrift

Jan Knol (1946-2016)

Op 5 mei jongstleden is Jan Knol in zijn woonplaats Smilde overleden. Hoewel hij al enige jaren kampte met ziekte komt zijn overlijden onverwacht. Met zijn boekjes En je zult spinazie eten (2006), Spinoza uit zijn gelijkenissen en voorbeelden (2007), Spinoza’s intuïtie (2009) en Spinoza in 107 vragen en antwoorden (2015), en zijn hertaling van de Korte Verhandeling (2011) heeft hij meer dan wie ook bijgedragen aan het breed toegankelijk maken van de kern van Spinoza’s filosofie.  De Amsterdamse Spinoza Kring verliest een gewaardeerd docent en Spinozavriend.

Zijn in eigen beheer uitgegeven Spinoza’s 259 stellingen (mede ontwikkeld naar aanleiding van de studiegroepen die hij voor de Amsterdamse Spinoza Kring heeft gegeven), blijft bij de nabestaanden van Jan Knol te verkrijgen (à €20,-) door middel van een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Aanmelden nieuwsbrief

Check na aanmelding ook regelmatig de map 'ongewenst' of 'spam'. Nieuwsbrieven gericht aan gmail adressen komen vaak daarin terecht. Voor een goede ontvangst voegt u info@amsterdamsespinozakring.nl toe aan uw adresboek.