ASK logo

spinoza handschrift

Amsterdam krijgt er weer 551 nieuwe betaalbare studentenwoningen bij. De eerste paal van de Spinozacampus II (stadsdeel Zuidoost) ging woensdag 5 november de grond in. In mei 2015 kunnen de eerste studenten al hun woning in. De resterende woningen worden opgeleverd in juni en augustus.

Bijzonder aan deze nieuwe studentenwoningen is dat ze betaalbaar zijn, omdat ze zijn gefinancierd door particuliere beleggers en worden verhuurd en beheerd door een studentenhuisvester. Met deze - voor Nederland - nieuwe vorm van samenwerken wordt ook een nieuwe weg ingeslagen voor de financiering van sociale woningbouw. Haerzaethe Investments financiert en is eigenaar van de woningen, DUWO gaat beheren. Plegt-Vos is projectontwikkelaar.

Studentrijk gebied
Het zijn niet de eerste studentenwoningen in het gebied; DUWO en de twee partijen bouwden recent nog 700 woningen aan het Dennenrodepad. In andere DUWO-panden nabij (Daalwijk en Echtenstein) wonen ook studenten.

Veel voorzieningen
Studenten op de Spinozacampus kunnen binnenkort ook genieten van een grote verscheidenheid aan lekkernijen. Eind dit jaar opent hier namelijk het nieuwe World of Food de deuren met een drive-in McDonald’s, coffee to go, een bruin café en leuke restaurantjes (ook voor afhaalmaaltijden).
Op de Spinozacampus vind je al een kledingmaker/kledingvermaakservice, fietsenverkoop/reparatie, computerservice en tweedehandscomputers.
OV-knooppunt Arena ligt op loopafstand en je fietst in 5 minuten naar Winkelcentrum Amsterdamse Poort.

Meer informatie
Lees de informatie op onze Spinozacampus-II-pagina.

Eerste paal op video
Bekijk hoe de eerste paal de grond in gaat.

Bron: Stichting DUWO

Aanmelden nieuwsbrief

Check na aanmelding ook regelmatig de map 'ongewenst' of 'spam'. Nieuwsbrieven gericht aan gmail adressen komen vaak daarin terecht. Voor een goede ontvangst voegt u info@amsterdamsespinozakring.nl toe aan uw adresboek.