ASK logo

spinoza handschrift

Op zaterdag 24 mei worden de VPRO Bob den Uyl Prijs voor het beste literaire reisboek en de VPRO Bagagedrager uitgereikt. Dit zal gebeuren tijdens VPRO neemt je mee: Een grenzeloos boeiende middag in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam.

Voor deze elfde VPRO Bob den Uyl Prijs zijn genomineerd: Joris van Casteren met Het been in de IJssel, Marcel van Engelen met Het kasteel van Elmina, Raoul de Jong met De grootsheid van het al, Lieve Joris met Op de vleugels van de draak, Rudi Rotthier met De naakte perenboom en Laura Starink met Duitse wortels. Wim Brands zal de genomineerden interviewen.

 

Behalve de VPRO Bob den Uyl Prijs zal op 24 mei voor de tweede keer de VPRO Bagagedrager uitgereikt worden. Deze aanmoedigingsprijs voor jonge schrijvers en journalisten gaat naar de bedenker van het beste reisplan. De winnaar mag op reis en schrijft een kort verhaal voor de VPRO Gids en een longread voor uitgeverij Fosfor.

De beide uitreikingen zullen plaatsvinden tijdens: VPRO neemt je mee. Een grenzeloos boeiende middag, die verder in het teken staat van de VPRO buitenlandprogramma’s op televisie.

De VPRO heeft een lange traditie in het maken van journalistieke reisprogramma’s. Van het legendarische Diogenes tot aan de wereldreis met de Beagle, in het kielzog van Darwin. Ook nu zijn er weer nieuwe presentatoren op reis voor de VPRO. Wie dat zijn en waar ze naartoe gaan, kunt u ervaren op deze middag.

Deelnemers aan deze middag zijn onder anderen VPRO-reizigers Jan Leyers, Bram Vermeulen en Roland Duong. Zij nemen speciaal voor deze gelegenheid de reisgenoten mee die u normaal gesproken nooit te zien krijgt: de regisseurs, cameramensen, researchers en producers. Samen vertellen zij hoe de series tot stand komen, wat er buiten het zicht van de kijker gebeurt, en over welke plek op aarde ze nog graag eens een serie zouden maken. Hoofdredacteur VPRO-televisie Karen de Bok presenteert de middag en laat alvast iets zien van de series die nu worden gemaakt voor het nieuwe seizoen.

Datum: zaterdag 24 mei 2014
Tijd: 15.00 - 18.00 uur
Plaats: Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, Amsterdam
Toegang: Kaarten zijn exclusief verkrijgbaar voor VPRO-leden en kosten € 15 (excl. servicekosten). Bestel kaarten via
www.vpro.nl/evenementen/de-vpro-neemt-je-mee.html

 

Aanmelden nieuwsbrief

Check na aanmelding ook regelmatig de map 'ongewenst' of 'spam'. Nieuwsbrieven gericht aan gmail adressen komen vaak daarin terecht. Voor een goede ontvangst voegt u info@amsterdamsespinozakring.nl toe aan uw adresboek.