ASK logo

spinoza handschrift

Dr. Leen Spruit heeft de Radboud Science Award 2012 van de Radboud Universiteit Nijmegen gewonnen. Deze prijs heeft als doel om kinderen op een inspirerende wijze kennis te laten maken met de wetenschap. Daartoe gaat hij het komende jaar zijn onderzoek bewerken tot lesmateriaal voor basisscholieren. Voor de totstandkoming van dit materiaal wordt samengewerkt met jonge onderzoekers, pabostudenten, leraren en medewerkers van het Wetenschapsknooppunt Radboud Universiteit (WKRU).

Spruit ontving de prijs op donderdag 20 september 2012 uit handen van prof. mr. Bas Kortmann, rector magnificus. Prof. dr. Rutger Engels (orthopedagoog) en prof. dr. Pieter Medendorp (hersenonderzoeker) waren de andere prijswinnaars. Bij deze bijeenkomst waren ook leerlingen van basisscholen uit Malden en Nijmegen aanwezig. De kinderen hadden op hun school vragen voorbereid voor de genomineerden.

Dr. Leen Spruit woont in Napels, werkt in Rome maar is als onderzoeker verbonden aan het "Center for the History of Philosophy and Science" van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Zijn specialisme is de verhouding tussen filosofie, theologie en de empirische natuurwetenschappen in het vroegmoderne tijdperk. Dr. Leen Spruit heeft afgelopen jaar in het Vaticaan het enige bewaarde handschrift ontdekt van Spinoza's Ethica. Deze vondst was voorpaginanieuws in NRC Handelsblad en andere kranten. Dit handschrift is bij Brill in Leiden gepubliceerd.

Aanmelden nieuwsbrief

Check na aanmelding ook regelmatig de map 'ongewenst' of 'spam'. Nieuwsbrieven gericht aan gmail adressen komen vaak daarin terecht. Voor een goede ontvangst voegt u info@amsterdamsespinozakring.nl toe aan uw adresboek.