ASK logo

spinoza handschrift

In de D-buurt van Amsterdam Zuidoost, aan de Daalwijkdreef verrijst in rap tempo een studentenbuurtje. Het tot Spinozacampus gedoopte terrein is de afgelopen maanden gereed gemaakt voor 700 studio's die er de komende 15 jaar zullen staan, tussen de flat Daalwijk en de Gooiseweg.

In plaats van eerste paal: eerste studentenwoning nieuwbouw Spinozacampus 'ingehesen'

De bouw van 700 studentenwoningen op de Amsterdamse Spinozacampus begon niet met de traditionele eerste paal. Wethouder Emile Jaensch, portefeuillehouder Ruimtelijke Ontwikkeling en Coördinatie Vernieuwingsgebieden van Amsterdam Zuidoost had woensdag 25 april 2012 de belangrijke taak de 'eerste' studentenwoning aan het Dennenrodepad op zijn plek te hijsen.

Jaensch werd in deze gewichtige taak geassisteerd door vertegenwoordigers van de partijen die gezamenlijk dit project realiseren: Jan Benschop, algemeen directeur DUWO, Jan Snijders, financieel directeur Plegt-Vos Bouwgroep en Eric Nijkamp, partner vastgoedbeleggingsgroep Axcellent.

spinozacampus01

De nieuwe studentenwoningen worden in recordtijd gebouwd. Nog voor de zomervakantie kunnen de eerste 213 woningen (verdeeld over drie gebouwen) door studenten worden bewoond. De overige woningen worden gefaseerd opgeleverd.

De totale nieuwbouw bestaat uit elf bouwblokken met studentenstudio's met bijbehorende voorzieningen. Ze kunnen in zo korte tijd verrijzen doordat bouwbedrijf Plegt-Vos gebruik maakt van een uniek gemoduleerd bouwsysteem.

Met de nieuwbouw ontstaat een campus met ruim 1.150 studentenwoningen. In 2012 realiseerden DUWO en haar Amsterdamse partner Rochdale al 230 studentenwoningen in de flat Daalwijk en ruim daarvoor eenzelfde aantal in het complex Echtenstein. De woningen maken deel uit van de 9.000 studentenwoningen die de gemeente Amsterdam de komende jaren in de stad wil toevoegen.

De vele nieuwe studentenwoningen zijn het resultaat van een samenwerking tussen vier partijen: Axcellent, bouwbedrijf Plegt-Vos, Stadsdeel Zuidoost en studentenhuisvester DUWO. Bovendien heeft woningcorporatie Rochdale zijn ontwikkelpositie hiervoor tijdelijk beschikbaar gesteld.

Meer informatie: www.duwo.nl. Bekijk ook dit filmpje.

Aanmelden nieuwsbrief

Check na aanmelding ook regelmatig de map 'ongewenst' of 'spam'. Nieuwsbrieven gericht aan gmail adressen komen vaak daarin terecht. Voor een goede ontvangst voegt u info@amsterdamsespinozakring.nl toe aan uw adresboek.