ASK logo

plint spinozacentrum

Op 7 juli jl tijdens de feestelijke bijeenkomst 10 jaar Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) heeft de directeur Martin Berendse officieel aangekondigd dat de OBA een speciale Spinoza-bibliotheek in haar gebouw wil onderbrengen. Een bibliotheek met een eigen specifieke studieruimte die wordt gevormd op basis van de Spinoza-verzamelingen van betrokken liefhebbers die hun kennis en rijkdom willen delen met anderen. De Amsterdamse Spinoza Kring is uitgenodigd om hier invulling aan te geven. Ook is aangeboden om de introductie cursussen en studiegroepen van de Kring in de OBA te laten plaats vinden. De verwachting is dat begin 2018 deze Spinoza-bibliotheek in gebruik genomen kan worden.

Maak plaats voor Spinoza

In de Stopera, de OBA, een markant gebouw op het Meester Visserplein of waar dan ook: Amsterdam verdient een Spinozacentrum. Niet enkel om Spinoza te eren maar vooral ook om zijn denken te delene met de Amsterdammers en bezoekers.

beeld Spinoza

Amsterdamse Spinoza Kring • Sint Antoniesbreestraat 69 • 1011 HB Amsterdam • 06 - 43.49.89.15 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.