ASK logo

pintihuisplafond

De introductiecursus januari 2024 is inmiddels van start.  
In het najaar volgt weer een nieuwe ronde waarvoor u zich tegen die tijd kunt inschrijven.
Blijf op de hoogte van het cursusaanbod d.m.v. de nieuwsbrief.

 

Sinds jaar en dag organiseert de Amsterdamse Spinoza Kring met regelmaat introductiecursussen in de filosofie van Spinoza. Dit gebeurt aan de hand van teksten van Spinoza zelf, uit zijn Ethica, de Verhandeling over de verbetering van het verstand en het Theologisch-Politiek Traktaat.

Maak kennis met Benedictus de Spinoza, groot filosoof, tijdgenoot van Rembrandt, geboren en getogen op Vlooienburg, tweede generatie Amsterdammer van Joodse afkomst die leefde van 1632 tot 1677.

Zijn grondhouding tegenover de overheid was: "In een vrij staatsbestel is het een ieder toegestaan te denken wat hij wil en te zeggen wat hij denkt". De stad Amsterdam was in die tijd zijn grote voorbeeld als een plek waar vrijheid en goed burgerschap van groter belang waren dan religie en overtuiging.

In onze tijd hebben veel mensen kerk en geloof vaarwel gezegd en missen een levensbeschouwing die hun kracht en inspiratie geeft. Spinoza wijst in zijn twee belangrijkste boeken, de Ethica en het Theologisch-Politiek Traktaat, een weg aan waar we in deze tijd veel aan kunnen hebben.


In 5 avond bijeenkomsten van 2 uur komen de hoofdlijnen van zijn filosofie aan bod evenals de vraag wat deze voor onze tijd kan betekenen. 

De kosten voor de Introductiecursus bedragen €90,-.
De bijeenkomsten vinden dit keer plaats in de buurthuis Boomspijker op de Recht Boomssloot in Amsterdam


Voor prangende vragen kunt u zich ook wenden tot Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Wilt u op de hoogte blijven van het aanbod dan kunt u zich opgeven voor de nieuwsbrief via:
https://laposta.nl/f/ss6ieomgyd9n.

of onderaan, in de grijze balk.

Als u zich heeft ingeschreven, check dan ook met enige regelmaat de mappen 'ongewenst' of 'spam', en voeg voor een goede ontvangst  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. toe aan uw digitale adresboek.

 

--------
 
Introductiecursus Spinoza (5 x dinsdagavond)

DataDinsdag 16 jan – 23 jan – 30 jan – 6 feb – 13 feb
Tijdstip: 19.30 – 21.30 uur
Plaats: De Boomsspijker – Recht Boomssloot 52, Aktiviteitenruimte 1.1 
Kosten: 90 euro
Studiemateriaal: Teksten worden voor elke bijeenkomst per e-mail verstuurd
Cursusbegeleider: Karianne Marx

 
Bij voldoende aanmeldingen (8) ontvangt u ± 2 weken voorafgaand bericht dat de cursus van start zal gaan en ontvangt u een betalingsverzoek.


De met een (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.

 

Aanmelden intro 

 

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.

Invalid Input

Mochten er last minute wijzigingen zijn, dan is het fijn als we u telefonisch snel op de hoogte kunnen brengen. De met een (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.

Invalid Input

Invalid Input

 
 

Aanmelden nieuwsbrief

Check na aanmelding ook regelmatig de map 'ongewenst' of 'spam'. Nieuwsbrieven gericht aan gmail adressen komen vaak daarin terecht. Voor een goede ontvangst voegt u info@amsterdamsespinozakring.nl toe aan uw adresboek.