ASK logo

amsterdam

Op 6 september organiseert Jossi Efrat een route 'in de voetsporen van Spinoza', waarmee deelnemers langs alle woonplaatsen van Spinoza worden rondgeleid. Met eigen vervoer (als u niet over een auto beschikt kunt u waarschijnlijk wel met iemand meerijden) gaat u naar Amsterdam, Ouderkerk aan de Amstel, Rijnsburg, Voorburg en Den Haag. 

Aanvang excursie - in de Portugese synagoge, op het Mr. Visserplein (Jonas Daniel Meijerplein), Amsterdam, bij
het Waterlooplein, 1011 PL. Parkeren kan in de buurt, is meestal gratis tot 12 uur. Trams: 9 en 14. Metro: Waterlooplein.

Tijdschema - Gezien de ervaring van verleden jaren proberen we een tamelijk strak schema te handhaven, zodat de excursie niet te veel uitloopt. Er zal even tijd zijn voor een korte lunch onderweg, in Ouderkerk. Deelnemers wordt geadviseerd een broodje of iets dergelijks in de auto mee te nemen.
Men kan uiteraard wel even stoppen onderweg voor iets drinken en/of toilet.
Er zijn toiletten in de Amsterdamse synagoge, in Rijnsburg, en in Voorburg.
Naast begraafplaats Ouderkerk a/d Amstel zijn enkele cafeetjes.
We proberen omstreeks 12 uur uit centrum Amsterdam weg te rijden.
Bezichtiging in Ouderkerk is dan van 1230 tot 1320. Lunchpauze tot 1350.
Bezichtiging huisje in Rijnsburg van 1430 tot 1530 uur.
Wandeling in Voorburg, incl. Hofwijck 16 - 1710 uur.
Begin rondleiding in den Haag ca. 1730 uur. Einde excursie ca. 1830 - 19 uur.

Heren dienen in de synagoge en op de joodse begraafplaats een pet, hoed, of elk ander hoofddeksel te dragen. Voor dames is geen bijzondere kleding vereist.

Kosten - 20 euro p.p., dit is incl. een mapje met 15 kopiën van relevante oude plaatjes. Excl. entreegelden voor Portugese synagoge, Spinozahuis in Rijnsburg (gratis voor leden van de Spinoza-vereniging) en museum Hofwijck. Alle drie bezienswaardigheden zijn gratis voor houders van de Museumjaarkaart.

Jossi 030-70-700-49, 06-122-05-889, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.:Aanmeldingen

Tijdens de excursie is niet genoeg tijd om diep in te gaan in de uitgebreide filosofie van Spinoza. Wel zal in de synagoge aandacht worden besteed aan hoeverre Spinoza's brede orthodox-joodse opleiding in zekere mate invloed had op zijn latere opvattingen.

Aanmelden nieuwsbrief

Check na aanmelding ook regelmatig de map 'ongewenst' of 'spam'. Nieuwsbrieven gericht aan gmail adressen komen vaak daarin terecht. Voor een goede ontvangst voegt u info@amsterdamsespinozakring.nl toe aan uw adresboek.