ASK logo

amsterdam


Sally Haslanger is Spinoza-leerstoelhouder voor de afdeling Wijsbegeerte van de Faculteit der Geesteswetenschappen in het 2e semester van het academisch jaar 2014-2015. Zij zal 2 lezingen verzorgen over 'Critical Theory and Practice'.


De eerste lezing van Haslanger heeft als titel 'Ideology and Materiality'. Het sociale leven wordt ideologisch bepaald. Onze acties en interacties worden zowel mogelijk gemaakt als beperkt door culturele schema's. Het is daarom verleidelijk te concluderen dat onze sociale wereld afhankelijk is van ons denken en wellicht niet helemaal objectief. Ideologie ontstaat echter door sociale praktijken die zich bezighouden met de materiële wereld en die wereld produceren en reproduceren. Onze culturele schema's worden dan ook weerspiegeld en versterkt in de wereld om ons heen. In deze lezing worden de verschillende manieren belicht waarop ideologie afhankelijk is van de objectiviteit en de materialiteit van de sociale wereld en wordt nagegaan wat de implicaties hiervan zijn voor sociale verandering.
Op donderdag 21 mei zal Haslanger de tweede Spinoza-lezing geven, getiteld ‘Ideology and Morality’.

Praktische informatie
Datum en tijd: donderdag 9 april 2015, om 20:15 uur.
De Aula is open vanaf 19:30 uur.
Entree: vrije toegang (geen reservering vereist).
Taal: de lezingen worden in het Engels gegeven.
Voor meer informatie, stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Aanmelden nieuwsbrief

Check na aanmelding ook regelmatig de map 'ongewenst' of 'spam'. Nieuwsbrieven gericht aan gmail adressen komen vaak daarin terecht. Voor een goede ontvangst voegt u info@amsterdamsespinozakring.nl toe aan uw adresboek.