ASK logo

amsterdam

Zaterdag 31 januari 2015
Klarinet, Soest

Lezing door Jan Flameling, georganiseerd door de Spinoza Kring Soest

Jan Flameling (Filosofisch Bureau Ataraxia) zet in zijn lezing de grote Nederlandse en de Duitse filosoof tegenover elkaar. Wie was Spinoza, wie was Nietzsche, wat zijn hun overeenkomsten en wat hun verschillen? Heeft Spinoza invloed gehad op Nietzsche?

Jan Flameling studeerde wijsbegeerte in Groningen, Keulen, Berkeley en Amsterdam. In maart 1994 richtte hij het Filosofisch Bureau Ataraxia op. Sindsdien organiseert hij 'denkvakanties' in Griekenland en India, geeft hij trainingen in morele oordeelsvorming aan apothekers, burgemeesters en medewerkers van de Belastingdienst en werkt hij als docent aan de Internationale School voor Wijsbegeerte. Hij vat het als zijn taak op om samen met de deelnemers te onderzoeken wat de implicaties kunnen zijn van de opvattingen van verschillende denkers voor ons dagelijks leven.

Datum: zaterdag 31 januari 2015
Tijd: 14.00 - 17.00 uur
Locatie: Ontmoetingscentrum Klarinet, Klarinet 39 te Soest
Toegang: € 8,50
Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Amsterdamse Spinoza Kring • Sint Antoniesbreestraat 69 • 1011 HB Amsterdam • 06 - 43.49.89.15 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.