ASK logo

Spinozawandeling op aanvraag

Michel van Dijk ontwikkelde in samenwerking met Mee in Mokum en onder auspiciën van de Amsterdamse Spinoza Kring de Spinozawandeling. Aan de hand van een deskundige gids wordt u langs tastbare herinneringen aan de 17de eeuwse vrijdenkers in Amsterdam geleid. Treedt letterlijk in de voetsporen van Spinoza en zijn vrienden: de vrijdenkers, de vrijzinnige Christenen, de academici, de Amsterdamse kunstenaars.

Van april 2008 tot april 2009 was Amsterdam wereldboekenstad. Spinoza was één van de drie iconen van dit evenement. Daarom had Mee in Mokum de Spinozawandeling in het aanbod van stadswandelingen opgenomen. Nadat de wandeling twee seizoenen wegens succes geprolongeerd is, wordt hij nu alleen op aanvraag uitgevoerd. Kosten € 5 per persoon. U kunt zich opgeven via de website van Mee in Mokum (vul bij 'Uw wensen' in: Spinozawandeling).

Cadeaubon stadswandeling

Bent u op zoek naar een origineel cadeau? Wilt u anderen een leuk dagje uit bezorgen? Samen lekker wandelen in Amsterdam? U kunt nu een stadswandeling cadeau geven. Kijk op de website van Mee in Mokum voor meer informatie.

Andere wensen?

Ander tijdstip? Andere start- of eindplek? Andere taal? Grote groep? Schoolklas? Een andere wandeling dan het standaard aanbod? In overleg met Mee in Mokum is bijna alles mogelijk.

 

DSCF6112.JPG
Spinozadag 2022 discussie, in de OBA Oosterdok, theaterzaal

DSCF6084.JPG
Spinozadag 2022, een volle zaal

DSCF6072.JPGOpening Pooyan Tamimi Arab

DSCF6107.JPG
DSCF6092.JPGDSCF6082_copy.JPGAbram de Swaan, Annelien de Dijn, Yoram Stein

DSCF6088_copy.JPGDSCF6104.JPGJonge denkers des Vaderlands Fabiënne Touset en Eline Fennis
DSCF6078_copy.JPGMuziek uit Syrië - 'Euphoria band' DSCF6095.JPGPooyan met het Theologisch Politiek Tractaat van Spinoza in het Perzisch, (uit Iran) en 'boekenzoekers' in de foyer van de OBA tijdens de pauzeDSCF6097.JPG

 Foto's Gerard Arninkhof

 

zie voor meer info over Spinozadagen
de Spinozadag pagina binnen deze site

 

Aanmelden nieuwsbrief

Check na aanmelding ook regelmatig de map 'ongewenst' of 'spam'. Nieuwsbrieven gericht aan gmail adressen komen vaak daarin terecht. Voor een goede ontvangst voegt u info@amsterdamsespinozakring.nl toe aan uw adresboek.