ASK logo

spinoplaatje copy

Het is de rede eigen om het eeuwige der dingen te zien. / E2, 44 c2

Cursussen

pintozaal

Maak kennis met het werk en leven van Spinoza bij een van de introductie cursussen. En verdiep je verder in een van de studiegroepen. 
Lees meer

Spinozadagen

spinodag kleintje2018 25nov

Elk jaar organiseren we samen het Paradiso in november de Spinozadag. Met boeiende lezingen, muziek en een boekenstand.
Lees meer

Spinozacentrum

spinozacentrum erik blits

Vanaf het ontstaan van de Amsterdamse Spinoza Kring heeft het opzetten van een Spinoza kennis- en informatiecentrum voorop gestaan.
Lees meer

Amsterdamse Spinoza Kring

Kring rond beeld Spinoza

Met Spinoza heeft Amsterdam een historische 'superster' uit de Gouden eeuw in huis. De ASK wil bevorderen...
Lees meer

Spinoza

2012 poster spinozadag

Spinoza (1632-1677) was een van de belangrijkste filosofen ooit en zijn werk is ook vandaag nog hoogst relevant.
Lees meer

Op 24 mei sloot de Amsterdamse Spinoza Kring het cursusjaar zoals gebruikelijk af met een feestelijke bijeenkomst in Huis de Pinto. De bijeenkomst had een extra feestelijk tintje, omdat het op de dag af 10 jaar geleden was dat de stichting is opgericht.

 

Van deze gelegenheid maakte oprichter en voorzitter Frank van Kreuningen gebruik om zijn taken als voorzitter en bestuurslid neer te leggen. Het voorzitterschap wordt voorlopig waargenomen door de penningmeester, Peter Paul van Loon. Het bestuur neemt met gepaste weemoed afscheid van Frank en zet zijn werk om het gedachtegoed van Spinoza in Amsterdam blijvend onder de aandacht te brengen voort. 

 

Na Franks terugblik op zijn tien jaar als voorzitter, was het tijd voor een verdere terugblik naar de ‘oorspronkelijke Spinozakring’ door Henri Krop, en een vooruitblik naar de ontwikkelingen rond de verbouwing van het stadhuis en de mogelijkheden om daar een Spinozacentrum te realiseren door Peter Paul van Loon. 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInShare with friends

Nieuwbrief aanmelden

Amsterdamse Spinoza Kring • Sint Antoniesbreestraat 69 • 1011 HB Amsterdam • 06 - 43.49.89.15 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.