Een goed gesprek over Spinoza

Meer weten over Spinoza? Nodig Frank van Kreuningen uit voor "een goed gesprek over Spinoza".

De grootste filosoof van Nederland, tijdgenoot van Rembrandt, geboren en getogen op Vlooienburg, tweede generatie Amsterdammer van Joodse afkomst, die leefde van 1632 tot 1677.
Zijn grondhouding tegenover de overheid was: "In een vrij staatsbestel is het een ieder toegestaan te denken wat hij wil en te zeggen wat hij denkt."
Amsterdam was in die tijd zijn grote voorbeeld. De stad groeide en bloeide juist vanwege het feit dat daar zoveel vrijheid was en niemand er om zijn geloof of overtuiging werd vervolgd, als hij zich tenminste als een goed burger van deze stad gedroeg.
Veel mensen hebben in onze tijd kerk en geloof vaarwel gezegd en missen een levensbeschouwing die hun kracht en inspiratie geeft.
Spinoza wijst in zijn twee belangrijkste boeken, de Ethica en het Theologisch-Politiek Traktaat, een weg aan waar we in deze tijd veel aan kunnen hebben.

In "een goed gesprek over Spinoza" ligt de nadruk op de 'levensfilosofie' van Spinoza en hoe deze nog kan inspireren in onze huidige tijd.

De gang van zaken is als volgt. Je meldt je aan op onderstaand mailadres en stelt een paar data voor die op dat moment minimaal een maand verderop liggen. Je kunt ook eerst bellen. Je zorgt in principe zelf voor een ruimte.
Probeer aan te geven waar je interesse in eerste instantie naar uit gaat over Spinoza.
Op de bijeenkomst zelf geeft Frank eerst een korte inleiding en aansluitend volgt het gesprek. Zo'n gesprek kan 1 tot 2 uur duren.

Honorarium in overleg + reiskosten.

Informatie en overleg: 06 – 22.62.12.06 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.