ASK logo

spinoplaatje copy

Het voegt een wijs man, zich matig met aangename spijs en drank te verkwikken en te laven, evenals met geuren en lieflijkheid van groenend kruid. / E4, Stelling 45, Opmerking

Cursussen

pintozaal

Maak kennis met het werk en leven van Spinoza bij een van de introductie cursussen. En verdiep je verder in een van de studiegroepen. 
Lees meer

Spinozadagen

Schermafbeelding_2021-12-15_om_19.33.41.pngDe Spinozadag kon ondanks de covid maatregelen gelukkig doorgaan. Op 1,5 meter etc. Info en geluidsopnames van de lezingen vindt u op de Spinozadag pagina.

Lees meer

Spinozacentrum

spinozacentrum erik blits

Vanaf het ontstaan van de Amsterdamse Spinoza Kring heeft het opzetten van een Spinoza informatiecentrum voorop gestaan. Een begin is gemaakt in de OBA.
Lees meer

Amsterdamse Spinoza Kring

Kring rond beeld Spinoza

Met Spinoza heeft Amsterdam een historische 'superster' uit de Gouden eeuw in huis. De ASK wil bevorderen...
Lees meer

Spinoza

2012 poster spinozadag

Spinoza (1632-1677) was een van de belangrijkste filosofen ooit en zijn werk is ook vandaag nog hoogst relevant.
Lees meer

De Amsterdamse Spinoza Kring biedt verschillende manieren aan om vertrouwd te raken met het gedachtegoed van Spinoza:

  • introductiecursus
  • studiegroepen
  • lezingen


In september en oktober starten er weer 2 introductie cursussen van ieder 5 bijeenkomsten waarvan een op de maandagavond en een op de donderdagmiddag.

De donderdagmiddag cursus is helaas alweer vol ! geboekt.
Er zijn nog enkele plaatsen op de maandagavond.


Verder is de studiegroep 'Spinoza en kunst' inmiddels van start gegaan en kunt u zich helaas hier niet meer voor aanmelden.
Wel zijn er nog enkele plekken bij de studiegroep 'Spinoza en vrijheid'. 

Mocht u evenwel nog belangstelling hebben kunt u middels de nieuwsbrief (zie onderaan deze pagina) op de hoogte blijven van de volgende ronde introductiecursussen en studiegroepen.

Binnenkort volgen nog data voor de studiegroepen Ethica van 'Kaft tot kaft' en De God van Spinoza in filosofisch-historisch perspectief.

 

Meer informatie vindt u op de betreffende pagina's.


Introductiecursus

In de OBA aan het Oosterdok (of in het buurthuis De Pinto of De Boomsspijker) verzorgt de Amsterdamse Spinoza Kring een introductie in de filosofie van Spinoza. Dit gebeurt aan de hand van teksten van Spinoza zelf, overgenomen uit zijn Ethica en het Theologisch-Politiek Traktaat.

Lees meer ...


Studiegroepen

In aansluiting op de introductiecursus bestaat de mogelijkheid deel te nemen aan een studiegroep die één keer per maand bij elkaar komt in OBA Oosterdok.

Lees meer ...


Docenten en begeleiders

De cursussen en studiegroepen worden gegeven / begeleid door deskundigen.

Lees meer ...


Blijf op de hoogte

Introductiecursussen worden elk halfjaar opnieuw gestart. In de zomer worden de meeste nieuwe cursussen en studiegroepen weer bekend. Schrijf u in voor de nieuwsbrief (zie startpagina onderaan) als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe cursussen.

Aanmelden nieuwsbrief

Amsterdamse Spinoza Kring • Sint Antoniesbreestraat 69 • 1011 HB Amsterdam • 06 - 43.49.89.15 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.