ASK logo

spinoplaatje copy

Alles waartoe men noch door beloningen noch door dreigingen te brengen is, behoort niet tot de rechtssfeer van de staat. / TP, H3, §8

Cursussen

pintozaal

Maak kennis met het werk en leven van Spinoza bij een van de introductie cursussen. En verdiep je verder in een van de studiegroepen. 
Lees meer

Spinozadagen

Elk jaar organiseren we samen het Paradiso in november de Spinozadag. Met boeiende lezingen, muziek en een boekenstand.
Lees meer

Spinozacentrum

spinozacentrum erik blits

Vanaf het ontstaan van de Amsterdamse Spinoza Kring heeft het opzetten van een Spinoza kennis- en informatiecentrum voorop gestaan.
Lees meer

Amsterdamse Spinoza Kring

Kring rond beeld Spinoza

Met Spinoza heeft Amsterdam een historische 'superster' uit de Gouden eeuw in huis. De ASK wil bevorderen...
Lees meer

Spinoza

2012 poster spinozadag

Spinoza (1632-1677) was een van de belangrijkste filosofen ooit en zijn werk is ook vandaag nog hoogst relevant.
Lees meer

Jan Knol, schrijver van En je zult spinazie eten en andere toegankelijke boeken over de filosofie van Spinoza, heeft naar aanleiding van een studiegroep Ethica die hij voor de Amsterdamse Spinoza Kring begeleidde de stellingen van Spinoza's Ethica van commentaar voorzien. Dit geschrift Spinoza's 259 stellingen (186 p.) is bij hem verkrijgbaar voor € 20,- (incl. verzending). Belangstellenden kunnen contact met Jan Knol opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInShare with friends

Nieuwbrief aanmelden

Amsterdamse Spinoza Kring • Sint Antoniesbreestraat 69 • 1011 HB Amsterdam • 06 - 43.49.89.15 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.